COMUNICAT

Publicat de
|

Asociaţia profesională „Colegiul Mediatorilor” susţine punctele de vedere exprimate de Asociaţia Profesională de mediere Pro Pact în comunicatul din 15 septembrie 2016.

Urmărind cu atenţie activitatea desfăşurată de Consiliul de Mediere de la preluarea mandatului şi până în prezent, am constatat, cu îngrijorare, că acţiunile întreprinse, în special cele pentru realizarea modificărilor legislative necesare ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.266/2014 au fost caracterizate de ignorarea principiilor esenţiale ale profesiei de mediator: comunicare, transparenţă, echilibru şi respect reciproc atât în relaţia cu mediatorii, cât mai ales cu instituţiile statului.

Considerăm că acceptarea medierii, ca normalitate a unei societăţi moderne în care dialogul, manifestarea şi acceptarea diferenţelor sunt esenţiale este un deziderat necesar şi posibil doar prin colaborarea tuturor factorilor interesaţi: Parlament, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, alte instituţii de stat şi organizaţii neguvernamentale, asociaţii ale profesiilor liberale, mediul academic şi societatea civilă.

Consecventă în îndeplinirea rolului de apărare a drepturilor şi intereselor mediatorilor, atribuţie prevăzută în art. 24 din Legea nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator Asociaţia profesională „Colegiul Mediatorilor” îşi manifestă disponibilitatea ca, alături de Asociaţia Profesională de mediere Pro Pact, precum şi de alte asociaţii să sprijine organizarea şi desfăşurarea unui proces real de consultare cu privire la situaţia actuală şi, mai ales, viitorul medierii în România.

                                                                                                      

                                                                                                 Bucureşti,  19 septembrie 2016

Consiliul director

 

 

 

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare