Inca un avantaj al mediatorilor din asociatii cu numar mare de membri!

Publicat de
|

Consiliul de mediere a decis consultarea mediatorilor prin asociatiile profesionale, pe baza reprezentativitatii!

In sedinta de sambata, 21 iunie 2014, Consiliul de mediere a adoptat o hotarare conform careia deciziile Comisiei Consultative a corpului profesional vor fi adoptate astfel incat sa tina cont de numarul de membri ai fiecarei asociatii. Se vor lua in calcul doar membri care sunt mediatori cu drept de practica, respectiv sunt inscrisi in Tabloul mediatorilor la Sectiunea I.

Hotararea Consiliului de mediere a survenit ca urmare a esecului de a adopta o decizie direct de catre Comisia Consultativa a corpului profesional in sedinta trimestriala din 17 iunie 2014. In acesta sedinta reprezentantul Colegiului mediatorilor, dna Anca Ciuca, a propus completarea Regulamentului Comisiei astfel incat votul exprimat de reprezentantul fiecarei asociatii sa fie calculat ca un numar de voturi exprimate in numele membrilor asociatiei, mediatori cu drept de practica. Spre exemplu, Colegiul mediatorilor este reprezentat de presedinte in comisie, dar acesta exprima 506 voturi pentru ca acesta este numarul mediatorilor cu drept de practica inscrisi in Tabloul mediatorilor.

Dl. Constantin Asofronie, coordonator in exercitiu al Comisiei Consultative, a facut propunerea ca o astfel de decizie sa fie luata dupa consultarea tuturor mediatorilor, prin mesaj transmis de Consiliul de mediere.

Cele doua propuneri au fost supuse la vot conform procedurii anterioare (1 reprezentant = 1 vot) si nici una dintre propuneri nu a intrunit numarul minim de 50% +1 din numarul asociatiilor prezente sau reprezentate prin mandat (au fost reprezentate 35 de asociatii la sedinta, iar propunerile au obtinut 12 si respectiv 16 voturi pentru).

Membrii Consiliului de mediere au luat in discutie nevoia de sustinere a demersurilor ce se preconizeaza a fi facute in urmatoarea perioada pentru deblocarea situatiei privind medierea si au ajuns la concluzia ca este nevoie de un mecanism clar de formulare a unor propuneri care sa aiba o larga sustinere in randul mediatorilor, fapt pentru care au adoptat hotararea privind modul de calcul al voturilor exprimate, respectiv prin reprezentativitate.

Spre exemplificare, desi votul PENTRU dat propunerii formulate de dna Anca Ciuca a fost exprimat doar de 12 asociatii, prin numarul de mediatori pe care acestea il reprezinta, propunerea a intrunit sprijinul a peste 4900 de mediatori activi, adica mai mult de jumatate din numarul mediatorilor activi inscrisi in Tabloul mediatorilor.

Facand un calcul similar, votul PENTRU exprimat de cele 16 asociatii in sustinerea propunerii formulate de dl. Asofronie, reprezinta in realitate opinia a mai putin de 600 de mediatori activi inscrisi in Tabloul mediatorilor.

Calculand in acelasi fel, votul exprimat pentru Statutul mediatorilor in varianta prezentata si discutata in sedinta Comisiei Consultative de la Brasov din luna martie a.c. are sustinerea a mai putin de 1700 de mediatori cu drept de exercitare. Acest din urma calcul facut de Consiliul de mediere a condus in sedinta din luna aprilie 2014 la concluzia ca este nevoie de o alta abordare pentru ca Statutul mediatorilor sa aiba o larga sustinere in randul mediatorilor.

Solutia privind votul reprezentativ in Comisia Consultativa a fost gasita chiar de mediatori la Scoala de vara, editia a IV-a desfasurata la Brasov in perioada 5 – 6 iunie 2014. Ulterior aceasta a fost materializata in propunerea facuta in numele membrilor „Colegiului mediatorilor” de Presedintele asociatiei, la sedinta Comisiei Consultative din 17 iunie 2014.

Lista asociatii, numar de membri – mediatori cu drept de exercitare

Informare facuta de

Anca-Elisabeta Ciuca

Presedinte, Colegiul mediatorilor

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare