Cross-border Family Mediation

Publicat de
|

INTERNATIONAL PARENTAL CHILD ABDUCTION, CUSTODY AND ACCESS CASES

cross-borderGlobalizarea aduce cu ea un număr tot mai mare de parteneriate bi-naționale și bi-culturale. Acestea sunt adesea considerate a fi benefice atât pentru cupluri cat și pentru copiii lor, tocmai datorită naturii lor internaționale. Cu toate acestea, separarea și divorțul inregistrate in numar din ce in ce mai mare vin ca urmare a unei creșteri semnificative a conflictelor transfrontaliere și bi-naționale care implică copii. Dacă unul dintre parinti se reintoarce in țara natală și ia copilul cu el fără permisiunea celuilalt părinte, conflictul escaladează. Sistemele juridice se confruntă, astfel, cu un număr, în continuă creștere, de copii răpiti de parinti (mai mult de 100.000 în fiecare an în întreaga lume) și cu cazuri de dispute transfrontaliere privid  custodia si dreptul de vizita.

Răpirea copiilor cauzeaza mare suferinta in familii si mai ales copiii sunt cei care trebuie să îndure conflictele și insecuritatea extrema care apar. Toate părțile implicate sunt, prin urmare, chemate să reacționeze sensibil, în mod adecvat și prompt, în scopul de a raspunde corespunzător interesului copiilor afectați. În afară de copiii și părinții lor, avocați, judecători, personalul din cadrul autorităților centrale, agențiile pentru bunăstarea tinerilor, servicii sociale internaționale și consulate străine, servicii de urmărire penală și, din ce în ce mai mult, mediatori sunt, potential, implicați.

Această carte a fost scrisă pentru toți acești profesioniști implicați în astfel de conflicte și mai ales pentru mediatori care lucrează în acest domeniu. Ar trebui să fie pe rafturile fiecarei biblioteci de instanță și firme de avocatură care se ocupă de cazuri de  rapiri de copii, custodie și drept de vizitare in procedurile transfrontaliere. Pentru mediatori care au descoperit acest domeniu special de lucru, cartea oferă instrumente esențiale și studii de caz,  exemple care sunt altfel disponibile numai în extrase din materiale specializate de formare continuă. Exemplele din cartea demonstrează măsura în care medierea și, astfel, mediatorii înșiși trebuie să fie deschisi pentru o soluție elaborata de către părinți, care poate oferi ulterior o alternativă viabilă  unui ordin judecătoresc.

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare