Ghid de bune practici privind utilizarea medierii in cauze transfrontaliere

Publicat de
|

coperta-GHIDGhid de bune practici privind utilizarea medierii in cauze transfrontaliere” este rezultatul unui proiect international, initiat si derulat de Ministerul Justitiei in perioada septembrie 2011 – martie 2013 cu scopul de a creste gradul de cunoastere al magistratilor din Romania referitor la mediere. Proiectul a beneficiat de o larga cooperare internationala in organizarea si derularea a doua conferinte si patru seminarii de instruire a magistratilor si mediatorilor in Romania si o conferinta organizata in Olanda. Partenerii in acest proiect au fost Ministerul Justitiei din Olanda si cel din Bulgaria, organizatia MIKK  desemnata de Ministerul Justitiei din Germania ca organizatie oficial responsabila de aplicarea medierii in cauzele de rapiri de minori, Asociatia Magistratilor Europeni care sustin Medierea (GEMME) – Sectia romana si Consiliul de mediere.

Ghidul a fost publicat si distribuit magistratilor din Olanda, Germania, Bulgaria si Romania si contine cele mai relevante aspecte legate de mediere, cu aplicare in cauzele transfrontaliere.

Ghidul este o prima lectura cuprinzatoare si suficienta pentru cei care doresc sa inteleaga la un nivel mai profund ce beneficii poate aduce medierea sistemului de justitie. Pentru mediatori, Ghidul ofera un model de promovare a medierii in randul practicienilor in domeniul dreptului, ofera argumente pentru a motiva partile sa recurga la mediere si completeaza informatiile mediatorilor cu referiri la practica internationala.

Pentru mediatori, Ghidul va fi tiparit in aprox. 100 de exemplare de Fundatia pentru Schimbari Democratice (FDC) si va putea fi achizitionat, incepand cu luna noiembrie 2013.

 

 

Comentarii

  1. Slusarciuc Marcela

    4 decembrie 2013

    Doresc sa comand un exemplar. Va rog sa imi transmiteti care sunt demersurile. O zi frumoasa!

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare