curs Abordarea psihologica a procesului de mediere

Publicat de
|

Fundatia pentru Schimbari Democratice a desfasurat in luna aprilie primul curs “Abordarea psihologica a procesului de mediere”, creditat de Consiliul de mediere cu 40 de puncte profesionale.

Cursul a oferit celor 12 mediatori care l-au urmat o perspectiva noua asupra modului in care pot aborda eficient medierea, folosind principii psihologice fundamentale.

Cursul a oferit participantilor informatii despre instrumente de abordare psihologica a situatiilor intalnite in mediere, instrumente psihoterapeutice care ajuta mediatorul  sa  inteleaga  modul in care partile functioneaza ca oameni, comportamentul si strategiile lor în conflict, tehnici de intelegere si de lucru cu emotiile partilor, modalitati de impulsionare a partilor pentru a iesi dintr-o pozitie rigida si a adopta o pozitie flexibilă fata de solutionarea conflictului in cauza, precum si tehnici prin care mediatorul isi poate controla propriile emotii pentru a conduce procesul de mediere cu incredere în sine.

Concluzia mediatorilor care au urmat acest curs? Mediatorul, inarmat cu cunostinte de psihologie, abordeaza medierea cu o incredere mai mare in sine si cu sanse de succes considerabil crescute.

Din aprecierile participantilor la curs:

Adina Raluca Vargalui: “Plec de la acest curs altfel decat am venit. Ma inteleg mai bine pe mine si ii voi intelege mai bine si pe ceilalti. Ma va ajuta in viata profesionala tot ceea ce am invatat la acest curs.”

Dan Joldes: Recomand mediatorilor acest curs pentru ca notiunile de psihologie sunt foarte necesare in interactiunea cu oamenii; in plus, noi, ca oameni, trebuie sa ne cunoastem limitele, punctele tari si directiile de imbunatatire”.

Simona Hultoana: Ma bucur ca am ales acest curs. Din perspectiva mea este absolut necesar ca, alaturi de structura medierii, cunostinte despre negociere si un bagaj minim de cunostinte juridice, sa stapanim, sau măcar sa ne straduim sa cunoastem tainele naturii umane care e atat de complexa. Consider ca in orice domeniu al vietii este important sa cunosti elemente ale psihologiei umane. Cu atat mai mult in mediere unde lucram cu parti aflate in conflict, parti care, uneori, pot fi frustrate, furioase, vulnerabile.”

Septimiu Stoica: “Recomand calduros acest curs pentru ca aduce informatie foarte utila si reprezinta si o privire intelectuala in sine. El deschide o poarta interioara catre acel «intelege-te pe tine insuti». Cursul acopera un gol de cunostinte pentru aceia care nu au o pregatire universitara in domeniu. Formatorul a adus un bogat continut de informatii si a vădit o excelenta experienta de comunicare.”

Iulian Spataru: “Cursul ii poate ajuta pe mediatorii care doresc sa-si eficientizeze activitatea printr-o abordare a medierii din punct de vedere psihologic.”

Oana Badila: Toate cunostintele dobandite ma vor ajuta in continuare atat in profesia de mediator cat si in viata de zi cu zi. Ceea  ce am discutat in timpul cursului reprezinta un fundament important in profesia de mediator”.

Oana Cristina Vochitoiu: “Recomand mediatorilor acest curs. Este foarte folositor iar maniera de predare a formatorului este excelenta. Mi-a depasit asteptarile. Cunostintele dobandite ma vor ajuta nu doar in activitatea de mediator”.

Inscrierea la urmatorul curs ce se va desfasura in perioada mai – iunie 2014 se poate face accesand www.fdc.org.ro.

Intrebari suplimentare pot fi adresate la contact@fdc.org.ro sau telefon 021 318 90 77.

 

 

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare