Interviu cu Alexandru Constantin

Publicat de
|

Alexandru-ConstantinCa mediator, am șansa să ajut părțile să-și rezolve disputele într-un cadru reglementat
O recomandare bine formulată poate să schimbe direcția unui destin. Alexandru Constantin nu știa multe despre procedura medierii până în 2013, dar se implica de ani buni în soluționarea conflictelor. Vorbele bine alese ale unei persoane, care acum îi este colegă în asociație, l-au făcut să devină mediator.
Este la început de drum, dar are deja păreri puternice despre mediere, pe care le susține cu pasiune. Cu pasiunea cuiva care vrea să realizeze ceva important în această profesie. Obstacolele pe care le întâlnește acum nu fac decât să îl motiveze.
Cum ați decis să deveniți mediator și când ați aflat despre această profesie?
Până anul trecut nu știam de existența procedurii de mediere. Sunt expert în achiziții și mă ocup de licitații și astfel am interacționat cu o doamnă de la o altă firmă, care este mediator de câțiva ani și are experiență în această profesie (Artemiza Decis n.r.). Dumneaei mi-a vorbit foarte mult despre mediere, stârnindu-mi curiozitatea și interesul. Astfel, am decis să urmez cursul de formare și am rugat-o să îmi recomande o școală de profil. Așa am ajuns la Fundația pentru Schimbări Democratice (FDC) și, mai apoi, în Colegiul Mediatorilor. În mediere am văzut o posibilitate de a rezolva conflictele între doi sau mai mulți oameni și având în vedere că personalitatea mea se potrivește cu medierea, am hotărât să urmez această profesie. La birou apăreau mereu conflicte, fie între colegi, fie în relația firmei pe care o reprezint cu diferiți clienți. Mi-a plăcut să mă implic în rezolvarea acestor situații și am constatat existența unei satisfacții enorme când reușeam să soluționez un conflict. Acum, ca mediator, am șansa să ajut părțile să-și rezolve disputele într-un cadru reglementat. Citeste tot interviul aici

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare