Interviu cu Anca Ciucă

Publicat de
|

anca-ciuca-1„Ceea ce este frumos în mediere este că niciodată nu vom putea spune că nu mai este nimic de făcut”

Mediator înainte ca o hârtie să ateste acest statut, Anca Ciucă trăiește intens fiecare clipă a unei profesii în care istoria nu este acoperită de praful timpului și în care orice schimbare o poate rescrie iremediabil. Nu îi place să privească de pe margine, ci să fie în mijlocul acțiunii, pentru a fi parte a evoluției medierii. A condus Consiliul de mediere și este unul dintre cei 9 membri fondatori ai Colegiului Mediatorilor, amprenta sa distingându-se în evoluția și forma actuală a uneia dintre cele mai importante asociații ale profesiei.
Imaginea pe care o are despre mediere nu este una idilică, ci, mai degrabă, adânc înfiptă în realitate. Martor implicat la naşterea şi primii paşi ai medierii în România, cunoscător aprofundat al altor sisteme de mediere de pe diverse meridiane, Anca Ciucă vrea să transmită celor pe care-i formează, nu doar bagajul de tehnică necesar oricărui proaspăt mediator, ci și pasiunea de a descoperi noi și noi fațete ale acestei, încă tinere, profesii.

Care a fost filosofia pe baza căreia s-a constituit Colegiul Mediatorilor?
Colegiul, ca asociaţie, a fost o necesitate. Mulţi dintre cei care au participat la cursurile de formare iniţială susţinute de Fundaţia pentru Schimbări Democratice (FDC) au vrut apoi să se autorizeze şi să-şi înceapă activitatea. Tocmai de aceea, au dorit să aibă o modalitate structurată de a ţine legătura atât cu foştii formatori, dar şi cu alţi mediatori, cu care să poată să identifice probleme comune, să-şi construiască un punct de vedere comun, în ideea de a-şi promova interesele profesionale. Ulterior au achiesat la această platformă de dialog şi mediatori formaţi de alte şcoli, care nu ne cunoscuseră pe noi, cei 9 membri fondatori ai Colegiului, dar cu care simţeau că au o mai mare afinitate.

Citeste tot interviul aici

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare