Interviu cu Cristian Ezri

Publicat de
|

Cristian-EzriTrebuie să avem strategii de promovare a medierii și pentru prezent, dar în special pentru viitor

 
”Dacă există o problemă, Cristian o să vă împace cumva”, spuneau oamenii. Ca și în cazul altor actuali mediatori, Cristian Ezri a început să exerseze arta medierii cu ani buni înainte de a cunoaște conceptul. Acum este mediator, cu variate dispute soluționate și cu o imagine complexă și nuanțată asupra modului în care ne raportăm la conflict, nu doar în România, dar și în alte culturi ale țărilor în care a locuit o vreme. Acordă o atenție deosebită comunicării, ingredient esențial într-un proces de mediere, perfecționându-și abilitățile, dar având grijă să dea înapoi și societății în care trăiește.

 
Cum ați aflat despre mediere?

 
Am aflat puțin după ce s-a lansat în România, dar nu am investigat care sunt condițiile necesare pentru a deveni mediator. Credeam atunci că este nevoie să ai studii juridice pentru a practica această profesie. Arta medierii am descoperit-o însă de la 16 ani, având în vedere că eram cel care împăca oamenii, în mediile în care mă aflam, iar asta s-a transformat într-un hobby. Când vedeam pe cineva supărat, mergeam la acea persoană și încercam să aflu care era problema, astfel încât s-a răspândit idea că, ”dacă există o problemă, Cristian o să vă împace cumva.” De atunci a început, neoficial, drumul către această profesie. În toamna lui 2012 am aflat de condițiile pe care cineva trebuie să le îndeplinească pentru a deveni mediator și restul este poveste.

 
Unde ați făcut cursurile de formare?

 
Cursurile le-am urmat la Fundația pentru Schimbări Democratice si în scurt timp am înțeles că am ajuns la locul potrivit. Doamna Anca Ciucă și domnul Silviu Erușencu au fost formatorii noștri principali și a fost un curs folositor din toate punctele de vedere… Citeste interviul integral aici

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare