Interviu cu Elena Badea

Publicat de
|

elena-badeaPractica este cea care mi-a dat siguranța profesiei pe care o practic astăzi
”Mediator full time” este o sintagmă rar folosită, dacă ne referim la România. În mai puțin de doi ani, Elena Badea a reușit să facă din această sintagmă un mod de viață. Nu s-a aventurat pur și simplu, ci a avansat pas cu pas, pe un drum propriu și cu abilități dobândite în mulți ani petrecuți în mediul corporatist.
Practica i-a fost cel mai bun profesor în mediere, iar ambiția cel mai bun coleg. Angrenată ”full time” în mediere, Elena Badea trece la un alt nivel și în Colegiul Mediatorilor, unde proiectele sale au șanse să prindă viață.
Cum ați devenit mediator?
Până în septembrie 2012 nu știam nimic despre mediere. Evident, cunoșteam etimologia cuvântului, dar nu aveam niciun fel de idee despre faptul că în România există o lege a medierii, despre faptul că ea funcționează sau că există oameni care se numesc mediatori. Era o perioadă în care îmi pregăteam plecarea din mediul corporatist și, cu total întâmplător, am avut o discuție cu o bună prietenă, care m-a întrebat de ce nu trec la statutul de liber profesionist, așa cum fac mulți dintre cei care petrec zeci de ani în corporații. Într-o oarecare măsură, ideea de liber profesionist este înspăimântătoare pentru cineva care vine dintr-un mediu în care a activat atâția ani. Prietena mea mi-a spus că un amic comun de-al nostru a devenit mediator. Mi-a spus apoi mai multe despre mediere, nu știa nici ea prea multe amănunte, dar știa că trebuie să faci niște cursuri și apoi să te autorizezi. A fost suficient pentru mine. Am ajuns acasă, mi-am terminat treburile și m-am așezat apoi în fața calculatorului și am început să caut. A fost, oarecum, punctul de decizie. Am citit multe despre mediere, am văzut ce beneficii poate să aducă medierea pentru oameni și asta, cu siguranță, mi-a marcat decizia ulterioară… Citeste tot interviul aici

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare