Interviu cu Elisabeta Teris

Publicat de
|

Elisabeta-TerisDacă vrei să ajungi la un punct în care să faci medieri zilnic sau o dată la două zile, trebuie să muncești foarte mult
În 2013 a decis să se concentreze exclusiv pe activitățile de mediere. A abordat pragmatic această profesie, nu s-a așteptat la miracole, dar a înțeles că medierea se face și cu sufletul. Elisabeta Teris este unul dintre mediatorii care creează piața pentru această profesie, promovând medierea și identificând conflictele înainte ca acestea să ajungă în instanță.
Cu armele omului de marketing și cu experiența în vânzări, Elisabeta Teris aduce un suflu nou în profesie și speră să beneficieze de dinamismul Colegiului Mediatorilor pentru a lansa proiecte importante.
În ce context ați aflat despre mediere?
Am aflat de la o prietenă și colegă de breaslă a soțului meu, care este avocat. I s-a părut foarte interesant cursul de formare inițială în mediere și mi l-a recomandat. În acel moment eram în curs de a prelua managementul unei companii și am considerat că este nevoie să cunosc și elemente de management al conflictului. Lucram cu oameni având personalități diferite, din departamente diferite și cu stiluri diferite de comunicare. Pe tot acest fond apăreau mici conflicte, mai ales că eram și într-un context economic mai dificil. În 2011 am făcut acel curs de formare inițială în mediere și am început să pun în aplicare ce învățasem în organizația pe care o conduceam. Anul trecum am decis să mai fac un pas spre mediere și să mă concentrez exclusiv pe acest tip de activitate. Deocamdată nu regret această decizie.
Utilitatea primelor noțiuni despre mediere a fost dovedită așadar chiar în gestionarea unor conflicte din organizația în care lucrați.
“Cred că mi se potrivește foarte bine această profesie, pentru că empatizez cu părțile, dar mă pot detașa de problemă.”
Cursul mi-a deschis ochii. Cu unele noțiuni eram obișnuită, dar nu aveam o bază teoretică. Ce am învățat mi-a fost de mare ajutor. Citește tot interviul aici

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare