Interviu cu Sanda-Maria Radu

Publicat de
|

Sanda-Maria Radu, membru al Colegiului Mediatorilor Medierea nu este o marfă, este o profesie centrată pe om
Medierea are provocări, dar și viitor, în fiecare loc din țară. Sanda-Maria Radu vrea să contribuie la construirea unei structuri solide a medierii la Constanța. Uneori pare că totul stă pe nisipuri mișcătoare, dar proiecte precum ”La ceai cu Medierea”, construite după modelul Cafenelei Mediatorilor, sunt o șansă pentru cooperarea, educarea și responsabilizarea mediatorilor din zonă. ”Provocări vor fi întotdeauna, datoria noastră este să le depășim”, spune Sanda-Maria Radu. Iar una dintre cele mai mari provocări este înțelegerea foarte exactă a ceea ce reprezintă medierea și care este rolul mediatorului.

 

Cum ați devenit mediator și când v-ați întâlnit prima oară cu noțiunea de mediere?
Am devenit mediator în vara anului 2012, absolvind cursurile organizate de Almaro Training, iar din punct de vedere fiscal activez de la finalul aceluiași an. Prima dată m-am întâlnit cu conceptul de mediere în timpul activității derulate în calitate de consilier juridic. Din această postură, nu de puține ori am fost pusă în situația să calmez spiritele sau să ascult părțile implicate într-o dispută.

 
De ce ați ales să deveniți membru al Colegiului Mediatorilor și ce credeți că diferențiază această asociație de celelalte asociații de profil?

La finalul cursului de formare în mediere am constatat că, din punct de vedere ideologic si al modului în care priveam medierea în general, aveam opinii similare cu ale celor trei formatori pe care i-am avut: Adrian Bădilă, Ana Bălan și Fănuța Lișman. Totodată, am decis să rămân neutră față de asociațiile de mediatori din Constanța, pentru că voiam să desfășor activități comune cu toți mediatorii constănțeni, fără a fi bănuită că vreau să ”racolez” membri în asociația din care aș fi făcut parte. Asociația Colegiul Mediatorilor este o entitate aparte în peisajul organizațiilor de profil, caracterizată de diplomație, eleganță, distincție și care are o viziune clară în ceea ce privește cooptarea membrilor în proiectele pe care le derulează. Citeste tot interviul aici

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare