Interviu cu Simona Petcu

Publicat de
|

simona-petcuSimona Petcu, membru în Consiliul Director al Colegiului Mediatorilor

Omniparțial, adică la fel de parțial cu toți. Asta încerc să fiu eu

A reușit până acum să facă doar ce i-a plăcut și a iubit să facă. A lucrat cu ”omuleți” plini de personalitate și a învățat, ca pedagog, să privească, să respecte și să iubească oamenii. A studiat apoi Dreptul și a devenit avocat, într-o lume de oameni mari. Iubește profesia asta, dar o practică întotdeauna raportându-se la mediere. Spune cu hotărâre că este mediator-avocat și nu invers.
La un moment dat, Simona Petcu a îmbrăcat haina medierii și de atunci nu s-a mai despărțit de ea. Crede că un mediator adevărat nu lucrează după program fix și își asumă răspunderea de a fi mediator, pentru că înțelege prin asta o atitudine, nu o simplă meserie.

Aș vrea să vorbim pentru început despre perioada în care ați activat în sistemul didactic, ați lucrat cu copiii. Este mai dificil să lucrezi cu copiii decât cu oamenii mari?
Este la fel de dificil. Toți oamenii sunt oameni, indiferent de măsură și mărime, vârstă sau cunoștințele lor. Există însă un anumit specific: cu copiii este recomandat și util să lucrezi într-un fel, cu oamenii mari este nevoie să lucrezi puțin diferit.

Citeste tot interviul aici

Comentarii

  1. Soficaru Alexandru

    8 mai 2014

    Interesant interviul! Sigur, este o diferenta intre a media un moment la un grad de tensiune, sa zicem normal si altul la maximum de tensiune, intre doi copii sau doi maturi! Inteleg si apreciez aceasta idee a mediatorului! Este important sa empatizezi cu subiectii sau subiectul, sa te pui in situatia lor /lui si sa vezi care este solutia de iesire din criza! Satisfactia este mare, cand reusesti! Si mai cred ca trebuie sa ai mare dragoste fata de semenii tai, ca sa, faci meseria asta! Sunt sigur ca Simona are calitatile unui foarte bun mediator! Succes in generoasa ta activitate, Simona!

Adauga un comentariu


Despre noi

Asociatia profesionala Colegiul Mediatorilor a luat fiinta in anul 2009, ca urmare a initiativei a noua mediatori autorizati, interesati sa se asocieze pentru a-si reprezenta mai bine interesele la nivel profesional mai mult…

Marca si operator de date

Marca: M 2012 00806

Infiintare si cont bancar

Asociatia profesională COLEGIUL MEDIATORILOR, cu sediul în Bucuresti, str. Stănileşti, nr. 4-6, sector 1, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 153/12.01.2010, cod de înregistrare fiscala nr. 26470839.

Hotarare judecatoreasca pronuntata in 14.12.2009 in dosar nr. 43442/299/2009

IBAN: RO58 BTRL 0480 1205 R876 63XX, Banca Transilvania, Agenţia 1 Mai.

 

Colegiul Mediatorilor © 2017  Toate drepturile rezervate. Termeni de utlizare